Prima pagina | Despre noi | Harta site | Contact

RAVAIOLI

Deck exterior orizontal

Angelim

Decking exterior Angelim Amargosa

Linia de deking de exterior produs din specia Angelim Amargosa: o esenta lemnoasa galben-verzuie, care devine într-un timp foarte scurt brun-roscata dupa expunere la soare. Dupa prelucrare, suprafata superficiala a acestui tip de decking de exterior ramane aspra, fapt pentru care nu este recomandata utilizarea podelei pentru a merge descult. Suprafata aspra a deckingului de exterior se diminueaza cand lemnul oxideaza, actiunea agentilor termici avand tendinta de a netezi suprafata. Tipul de deking de exterior Angelim Amargosa poate avea dilatari (vara sau iarna), usor mai mari comparativ cu alte esente lemnoase, astfel ca nu este recomandata instalarea cu clipsuri.Este un lemn de calitate, care poate fi atacat de insecte, prin urmare se trateaza cu solutii antiinsecte si de protectie UV. Acest lemn este folosit pentru decking de exterior, pardoseli industriale, stalpi. Din cauza culorii galben pal, este denumit si Iroko din America de Sud, fiind folosit ca alternativa mai ieftina pentru Iroko Africa, dar proprietatile tehnice si mecanice sunt mai mici decat cele ale lemnului de Iroko.
Frassino Termotrattato

Decking exterior Frassino Termotrattato

Lemnul Frassino Termotrattato trece printr-un proces de uscare completa, prin care culoarea devine inchisa, preluand stabilitate dimensionala, durabilitate si similitudine cu cele mai bune specii de lemn tropicale, optime pentru decking de exterior. Termotratamentul deckingului de exterior din Frassin nu afecteaza aspectul acestuia, mentinand venatura specifica si nu impiedica ingrijirea lemnului. Pentru mentinerea culorii si pentru evitarea deteriorarii suprafetei pardoselii exterioare trebuie aplicat ulei impregnant natural sau o baza de solvent necesara. Rezistenta la impact este limitata, nefiind recomandata utilizarea in locuri publice, cu trafic intens, dar este indicat pentru deckingul de exterior a fatadelor datorita stabilitatii, durabilitatii si greutatii specifice.
Ipe

Decking exterior Ipe

Ipe, una dintre cele mai dure specii lemnoase din lume, este cel mai folosit lemn din lume la construirea deckingului de exterior. Denumit si Ironwood, Ipe are culori ce variaza de la maro, verde oliv cu striatii mai deschise sau mai inchise, acoperit de un praf galben destul de gras, fara gust sau miros, avand o densitate interna foarte mare. Rezistenta la intemperii sau la atacul insectelor si gradul redus de degradare al materialului la sonde marine, au fost atributele garantiei Laboratoarelor de testare ale lemnului din Statele Unite ale Americii pentru mai bine de 30 ani. Asociatia Nationala pentru Protectia Focului de la University din British Columbia i-a acordat cea mai inalta clasificare datorita rezistentei la foc asemanatoare betonului.
Iroko

Decking exterior Iroko

Iroko este un lemn excelent pentru decking de exterior cu proprietati tehnicomecanice foarte bune. Ravaioli lucreaza materialul in totalitate cu ajutorul masinilor sofisticate. Praful provenit din prelucrare este iritant si poate cauza dermatita, prin urmare, este necesar sa se acorde o atentie adecvata in timpul instalarii acestuia. Ca parte din pavaj, sunt diferite procese cum ar fi: taierea, imbinarea, lipirea, slefuirea si finisarea, pentru rezultate cosmetice excelente. Culoarea foarte deschisa il face un substitut valabil pentru Teak, din punct de vedere estetic. Diferenta intre acestea este scutirea timpului de curatare si ingrijire. Montajul parchetului din Iroko se face cu suruburi la vedere.
Kebony

Decking exterior Kebony

Deckingul de exterior Kebony este produs de un sistem revolutionar de tratare a lemnului la nivel molecular, cu avantaje ca lungimea placilor de 4,8m, ecologic, durabilitatea in timp, estetica aspectului.

Deckingul de exterior produs de Kebony are urmatoarele caracteristici:
- stabilitatea dimensionala optima este similara cu specia Teak
- rezistenta marita la compresiuni mecanice, duritatea Brinell similara cu cea din specia IPE, cu rezistenta mare la insecte si ciuperci
- nu necesita tratament in timp decat in cazul in care se doreste mentinerea culorii maro, tendinta lui fiind sa devina gri-argintiu, la expunerea la soare
- nu necesita tratament de conservare pentru structura lemnului
- cel mai important aspect este ca acest sistem de tratare a lemnului imbraca fiecare fibra cu un strat protector de alcool fulfilic prin polimerizare si sedimentare la nivel celular al lemnului
Producatorul de parchet Ravaioli detine exclusivitate in Italia pe acest tratament, fiind singura fabrica din Italia care produce decking de exterior sub marca Kebony.

Massaranduba

Decking exterior Massaranduba

Massaranduba sau Ipe rosu brazilian, una din speciile de lemn cu cea mai buna densitate a fibrei din lume, este asemanatoare unei plase fine cu o venatura aproape inexistenta. Avand variatii de culori de la rosu-brun la rosu-purpuriu in adancime, este excelent pentru decking de exterior, lucrari navale sau marine, acoperire poduri, stalpi, structuri metalice grele, sculpturi.Procesul de uscare al lemnului din massaranduba este lent si implica o retragere ridicata. Prezinta caracteristici ca durabilitatea, rezistenta la intemperii, atacuri ale insectelor, mucegai sau organisme marine, densitatea si greutatea mai mari decat lemnul de Ipe . Expunerea la intemperii poate provoca microfisuri care nu compromit rezistenta structurala a scandurii. Se recomanda montajul deckingului de exterior din Massaranduba cu suruburi la vedere.
Teak

Decking exterior Teak

Considerat cea mai buna specie de lemn din lume, teakul este cea mai potrivita specie utilizata in deckingul de exterior. Aceasta se lucreaza foarte usor si secreta un ulei natural. Teakul are o culoare deschisa, in timp devenind auriu-maro cu venatura verde, neagra sau gri, pare uleios si cu un miros caracteristic de piele veche. Avand caracteristici ca stabilitatea dimensionala, impermeabilitatea si rezistanta la trafic intens, arborele de Teak contine un procent apreciabil de siliciu si este refractar la impregnarea in bai cu ulei. Datorita rezistentei la intemperii, este utilizat in constructia puntilor de nave, fara sa necesite tratament de conservare. Stabilitatea deckingului de exterior din Teak va fi mult mai mare daca aceasta esenta se monteaza cu clips.
WPC

Decking exterior WPC Ravaioli

Creat dintr-un amestec egal de faina de lemn si pulbere din PVC, WPC Ravaioli este un Polimer Compozit, pe baza de lemn, avand caracteristici de invidiat in comparatie cu cel mai bun decking de exterior din lemn natural din lume. Imunitatea la agresiunile naturale externe (insecte, termite, ciuperci si alte microorganisme), rezistenta la substante chimice (acizi, solutii diluate de sare sau clor, radiatii UV provenite de la soare) sunt datorate compozitiei. Lemnul polimer WPC are o longevitate de neegalat a culorii si a aspectului suprafetelor, este un material ecologic, stabil, rigid si nu absoarbe apa. Avand stabilitate dimensionala mai mare decat lemnul natural, cu o mai mare siguranta in utilizare, WPC Ravaioli este antiderapant. Deoarece materialul pentru decking exterior din WPC este colorat, placile nu au nevoie de nici o protectie ulterioara iar pentru curatarea de rutina este suficienta spalarea acestuia cu o perie, apa si un detergent slab. Este contraindicata folosirea solventilor (ca de exemplu acetona). In primele saptamani dupa instalarea deckingului de exterior din WPC, pot aparea pete grase la suprafata, cauzate de continutul de faina din lemn, dar in interval de 2-4 saptamani de la instalare, se va reveni la culoarea initiala si uniforma. Polimer Composit Wood este disponibil în trei culori: Gri, Havana si Coral.

Quadrotte Angelim Quadrotte Ipe Quadrotte Mini Ipe Quadrotte Teak Structura montaj

Cataloage

RAVAIOLI
Catalog general
Serii
Catalog serii
WPC
Catalog WPC

Ambiente